Varusteet

Alkuun pääset hyvin jos sinulta löytyvät lenkkikengät ja ulkoiluun sopivat vaatteet. Kannattaa tutustua markkinoilla oleviin polkujuoksuvarusteisiin, kenkiin, tekstiileihin sekä juomareppuihin- ja järjestelmiin.

Maastossa liikuttaessa korkeuseroja on enemmän verrattuna pyöräteihin tai pururatoihin ja mäet ovat usein jyrkempiä. Loukkaantumisriski pienenee huomattavasti kunnollisilla maastojuoksukengillä. Kauttamme saat hankittua Vivobarefoot- polkujuoksukenkiä sekä Ultimate Direction- juomareppuja ja tekstiilejä.

Kengät. Alkuun pääset hyvin tavallisilla lenkkareillakin, mutta suosittelemme hankkimaan polkujuoksuun soveltuvat polkujuoksukengät. Kysy tarvittaessa vinkkejä ohjaajilta.

Koulun alussa jokaisella tulee olla otsalamppu. Syksyiset metsän ovat pimeitä joten jokaisen tulee nähdä minne astuu. Et tarvitse monen sadan suunnistuslamppua, tarkoitukseen sopivia valoja löydät jo 30-50€:lla esimerkiksi Kärkkäiseltä ja Motonetistä.

Sykemittari on hyvä olla, muttei pakollinen. Sen avulla saadaan tietoa kulloisenkin harjoituksen tehosta ja pystymme paremmin seuraamaan osallistujan kuormitustasoa.

Sään mukainen vaatetus. Liikumme ulkona syksystä kevääseen, joten kerrospukeutumiseen on hyvä olla tarvittavia vaatekertoja.

Kävelysauvat. Ei pakolliset, mutta mukava lisä treeniin kun valloitamme esim Malminkartanoa. Lajissa käytetään varsin paljon sauvoja, jos olet hankkimassa itsellesi polkujuoksuun soveltuvia tikkuja, kysy tarvittaessa neuvoja ohjaajilta.