Kenelle?

 

Polkujuoksukoulu sopii jokaiselle, kuntotasosta riipumatta. Voit olla vasta liikuntaa aloitteleva entinen sohvaperuna tai jo kokenut polkuguru, jokainen saa koulusta apua ja tukea treenaamiseen ja ennen kaikkea tutustuu samanhenkisiin ihmisiin ja kokee unohtumattomia hetkiä hienossa porukassa.

 

Kuinka laji eroaa maantiejuoksusta?

 

Moni joka on todennut ettei voi harrastaa ”tavallista” juoksua on yllättynyt iloisesti löydettyään polkujuoksun. Polkujen pehmeä alusta on huomattavasti ystävällisempi nivelille kuin kova asfaltti tai hiekkatiet. Korkeuserot ovat suurempia ja mäet usein jyrkempiä kun liikumme luonnossa, tästä syystä ylämäkiä noustaankin usein reippaasti kävellen ja sauvoen, kilpailuja myöten. Polkujuoksu kehittää koordinaatiota, tasapainoa ja lihaskuntoa eri tavalla kuin tasaisilla alustoilla juoksu. Myös mieli lepää luonnon keskellä upeissa maisemissa liikkuessa.

 

Tapahtumiin osallistuminen

 

Polkujuoksun suosio on räjähtänyt viimeisien vuosien aikana. Tapahtumia on tullut moninkertaisesti lisää verrattuna vaikka vuoteen 2014 jolloin laji todella nosti suosionsa myös Suomessa ja levisi isomman yleisön tietoon. Polkujuoksun parissa vallitsee mahtava yhteisöllisyys harrastajien kesken. Valtaosa harrastajista on tapahtumissa kokemassa elämyksiä luonnossa, tutustumassa uusiin ihmisiin ja taittamassa taivalta porukalla toista kannustaen ja auttaen tiukan paikan tullen. Urakan päätteksi kärjen huippu-urheilijat istuvat samassa pöydässä häntäpään retkeilymielellä osallistuvien kesken nauramassa ja nauttimassa porukan loistavasta yhteishengestä. Oli tavoitteesi tai vauhtisi mikä tahansa, suosittelemme kokeilemaan. Varoituksen sanana, lajiin ja sen tapahtumiin jää koukkuun, tervetuloa mukaan.