Jouni Lehto

Jouni Lehto

polkujuoksuohjaaja

 

Vaikka Jouni on aloittanut kestävyysjuoksuharrastuksen vasta kypsällä iällä, on hänellä takanaan jo melkoinen melkoinen määrä kilometrejä, sekä juostuja kilpailuja, niin poluilla kuin asfaltillakin. Vyöllä on viitisentoista maratonia ja ultrajuoksua.

 

Jouni luonnehtii itseään “kestävyyskilpakuntoilijaksi”, jonka tekemistä liikunnan parissa ohjaa rakkaus juoksuun ja luontoon. Toki aiemmin elämässä on jonkinasteinen urheiluharrastus ollut tärkeänä elementtinä pikkupojasta asti.

 

Jouni on työkseen toiminut vuosia terapeuttina ja hän jos kuka osaa juoksuohjelmia laatiessaan ottaa huomioon erilaiset kokonaiskuormitukseen vaikuttavat tekijät, niin perhe- kuin työelämän suunnaltakin tulevat.  Hän toimii myös mentaalivalmentajana niin kuntoilijoille kuin ammattiurheilijoillekin. Jounin spesiaalialueita mentaalivalmennuksessa on motivaatio, tavoitteenasettelu, stressinhallinta ja flow- tila, sekä tasapainon hakeminen harrastusten, perheen ja työn kesken.  Hän on itse ison perheen isä ja sarjayrittäjä, joka todella tietää miten haastavaa on yrittää löytää aikaa juosta kolme – neljätuntista pitkistä.

 

Jouni on jo juoksijanuransa alusta asti ahminut kaikki kestävyysliikuntaan vähänkin liittyvät kirjat ja artikkelit ja seuraa maailman trendejä innostuneesti edelleen, eli tiedollisessa osaamisessa juoksemisesta ja juoksijoiden ohjaamisesta löytyy. Ja kaikkia ohjaustyössä käyttämiään metodeja hän testaa ensimmäisenä itsellään :).

 

Jounin vahvuuksia polkujuoksuohjaajana on vahva perehtyminen jokaisen ohjattavan taustaan ja harjoitteluun vaikuttaviin tekijöihin. Jounin tekemän harjoitusohjelmat ja niiden seuranta on takuulla laadittu yksilöllisesti.

Toni Tiainen

Toni Tiainen

Polkujuoksuohjaaja

Liikuntataustani juontaa Thai-nyrkkeilyn parista. Taival alkoi linimentin katkuisella salilla Lahden Rauhankadulla 1994 ja hanskat ripustin lopullisesti naulaan 2006. Väliin mahtui pari välivuotta jotka vierähtivät armeijassa ja Vierumäen urheiluopistolla, jossa kouluttauduin urheiluhierojaksi. Sen jälkeen tie vei opiskelemaan fysioterapiaa josta värikkäiden vuosien ja monen mutkan jälkeen olen päätynyt työskentelemään liikunnan pariin.

Liikunta on aina ollut iso osa elämääni, henkireikä ja mahdollisuus testata omia rajojani. Thai-nyrkkeilykehistä vetäytymisen jälkeen vei lenkkeily mennessään. Ensimmäinen maraton oli kokeiltu 2003, josta jäi kipinä elämään kestävyysliikuntaa kohtaan. Nyt takana on useita  kaupunki maratoneja niin kotimaassa kuin ympäri Eurooppaa. Vauhdikkaimmin matka on taittunut Berliinissä 2013, aikaan 2:58:36. Sen jälkeen kaipasin uusia haasteita ja mukaan astui suunnistus sekä lajina Suomessakin päätään nostava polkujuoksu joka vei mennessään.

Nyt takana on useita ultramatkoja polkujouksussa sekä 12- ja 24h rogaining- koitoksia. Viimeisimpänä haasteena oli toukokuussa 2017 noin 900km taipale kickbikella Ylläkseltä Lahteen. Aikaa tempaukseen kului 3vrk 17h.

Nyt odotan innolla seuraavien juoksukoulujen alkamista jotta pääsen jakamaan kokemustani polkujuoksusta ja kestävyysliikunnasta, innostaen uusia ihmisiä elämyksellisen lajin pariin.

Poluilla tavataan!

Tomi Räisänen

Tomi Räisänen

luennoitsija, fysioterapeutti, askellusekspertti

Tomi Räisänen on fyysioterapeutti, joka on perehtynyt jalkaterään ja alaraajojen linjauksiin jo usean vuoden ajan. Hän on toiminut mm. U23 miesten salibandymaajoukkueen, Suomen ja Kiinan naisten jääkiekkomaajoukkueiden, sulkapallon Euro tourin osakilpailuissa ja HAC cheerleading joukkueen fysioterapeuttina.

Tomi luennoi kehonhuollosta molemmille kouluille. Lisäksi Tomin kautta mahdollisuus saada polkujuoksukoulun erikoishintaan askelanalyysiä ym. Tomilla riittää erityisasiantuntemusta myös kinesioteippauksen saloihin ja sen käyttöön vaikkapa juuri polkujuoksussa. Näistä enemmän koulun alkuinfossa!