AULANKO TOWER TRAIL

Aulanko ensi kertaa polkujuoksukilpailun näyttämönä 30.6.2018

POLKUJUOKSU VALLOITTAA AULANGON HISTORIALLISET KANSALLISMAISEMAT

Aulanko Tower Trail ei ole vain yksi kilpailu. Me näemme ATT:n läpileikkauksena maamme luontoon. Se tuo esiin suomalaista luonnetta, sisua, arvoja, yhteisöllisyyttä, kunnioitusta luontoa ja ihmisiä kohtaan. Se on matka Nuuksiosta Hettaan, jonka väliltä puuttuu vielä Hämäläinen versio, jossa saa olla hias mutta myös nopee. Aulangolle on helppo tulla alle kahdessa tunnissa niin Jyväskylästä kuin Helsingistäkin ja laajat palvelut pitävät huolta koko perheestä. Tule mukaan vaalimaan perinteikästä historiaa ja nauttimaan Hämäläisestä keskikesän polku-unelmasta.

Tiesitkö, että Aulangon vuoren huippu oli Suomen maaperän ensimmäisiä pisteitä, jotka tulivat esiin jääkauden jälkeen. Alueen polkuverkostot ja näkötornin lähialueet olivat jo 1800-luvulla esi-isiemme retkikohteina. Ne symboloivat osin myös sotaa, verta, taistelua ja uhrautumista. Aulangon maisemat olivat myös Sibeliuksen innostuksen lähde Finlandia-hymnille. Me haluamme nyt osaltamme vaalia tätä 100 vuotiasta perinnettä. Haluamme olla jatkamassa sitä värikästä historiaa, joka tällä alueella on kaikkine vaiheineen. Haluamme tuoda tapahtumaan myös uutta ilmettä laajalla yhteistyöllä paikallisten yritys- ja yhteisötoimijoiden kanssa, jotta saamme kisaviikonlopusta elämyksellisen koko perheen tapahtuman.

Osanottajille on tarjolla 2 matkavaihtoehtoa, 22km ja 10km. Pidemmällä matkalle nousumetrejä kertyy hulppeat 550 metriä. Lyhyempi matka tuo hieman helpotusta nousumetreihin, tarjoten kuitenkin osallistujille reitin merkittävimmät historialliset nähtävyydet ja upeat kansallismaisemat.

MENOSSA MUKANA

UUTISET

  • Aulanko Tower Trail reitti valmistuu
  • Kilpailukeskuksena Katajiston kartano,
  • Ultimate Direction yhteistyöhön Tower Trailiin
  • Vivobarefoot Suomi mukana Tower Traililla