REITTI

Reittivaihtoehtoina ovat 22km ja 10km

Molemmat reitit kulkevat monipuolisissa polkumaastoissa, joissa vastaan tulevat miltei kaikki Suomen luonnon elementit tuntureita ja vetisimpiä soita lukuunottamatta. Matkalla kohtaat kivikoita ja juurakoita, satumaista mäntymetsää kangasmaastoineen, kummitusmetsänä tunnettu mystiikkaa huokuva alue, avokallioita, raastavia nousuja ja rallatellen paineltavia laskuja, toisin sanoen kaikkea mitä polkujuoksulta voi toivoa. 22km reitillä on nousua noin 570 metriä. Loppusuoran lyhyen tieosuuden lisäksi reitillä on latupohjaa tai metsätieuraan verrattavaa alustaa siirtymillä yhteensä noin 2,5km. Osallistujat pääsevät siis nauttimaan noin 19km Aulangon upeista poluista unohtamatta mahtavia kansallismaisemia historiallisine nähtävyyksineen. Merkittävimmät historialliset nähtävyydet reiteillä ovat Aulangonvuoren näkötorni ja Graniittilinna.

Näkötorni

Aulangonvuorella sijaitseva näkötorni kohoaa 33 metriä kallion laelta kohti korkeuksia.  Näkötornista on ihailtu suomalaista kansallismaisemaa jo yli 100 vuotta, torni on valmistunut 1907. Kansallismaiseman kerrotaan innoittaneen jopa mestari Jean Sibeliusta Finlandian säveltämisessä.

Tornikahvila

Tornin juurella sijaitsee entinen metsänvartijan asunto, joka toimii tänä päivänä Tornikahvilana. Kahvila huokuu vanhan ajan charmia ja ilmapiiriä tarjoten yhdessä tornin ympäristön kanssa loistavan tunnelman ja puitteet yleisö-etapille upeassa ympäristössä. Kellojen kilistessä ja yleisön kannustaessa juoksijat pääsevät kokemaan todellista polkujuoksujuhlan tunnelmaa.

Graniittilinna

Puistometsässä, Aulangon hotellin ja kylpylän puoleisella laidalla, sijaitsee jylhä Graniittilinna. Alun perin siihen rakennettiin kolme tornia, joista voi ihailla näköaloja Vanajaveden suuntaan. Linnan tunnelma 1800-1900- lukujen taitteesta luo oman ainutlaatuisen elämyksen juoksureitille.

KUVIA REITILTÄ LÖYDÄT GALLERIASTA